Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

Kép

VÍZ ÉS AZ EGÉSZSÉG

 

 Nem tudtad? A víz szervezetünk anyagcseréjében és az agyi működésekben kiemelt szerepet játszik.

 

 

  2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
 

1—pohár víz, étkezés előtt 30 perccel, elősegíti az emésztést.

1—pohár víz, fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.

1—pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.

 Továbbá— A kielégítő vízellátottság javítja a tanuláshoz szükséges valamennyi képességet is.

A vízfogyasztás (lehet szénsavmentes ásványvíz is) javítja a koncentrációt, növeli a mozgásképességet, javítja a szellemi és testi koordinációt, csökkenti a stresszt és segít szervezetünket méregteleníteni. És nem utolsó sorban felgyorsítja az anyagcserét, s ezáltal a szervezet több kaloriát éget el.
 

Amit tudnunk kell a vízfogyasztás szokásairól:

Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos.

Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár  vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el.

A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány.

Már 2%  folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél; összpontosítási zavarokat egy képernyő, vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.

Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra.

Folyamatban  lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és ízületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár  víz csökkenti a fájdalmakat.

Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne?  8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

Tudod, mi a civilizáció legnagyobb vívmánya? Hogy mi emberek legyőztük a természetet, túlszárnyaltunk az eszén. Ebből aztán a kapzsi vagyonszerzők megállíthatatlanul profitálhatnak, a plafon pedig a csillagos ég. Következésképp: Kifizető nagy pénzeket áldozni az emberek manipulálására.

 Elgondolkodtál már azon, vajon mért szaporodnak, egyre nagyobb mértékben a cukorbetegek száma (ha nem genetikai eredetű), és a hasnyálmiriggyel kapcsolatos betegségek? Mi gyarló emberek szeretjük kényeztetni magunkat finom édességekkel. Ez még nem okozna gondot, ha mértékkel tesszük, mert a kismértékben elfogyasztott édességgel el tud bánni a szervezetünkben lévő enzim, vagy inzulin. Azonban a túlzott fogyasztással már nem. Civilizálódásunk egyik leghatásosabb, szervezetünkre legkárosabban hat, a mesterségesen édesített üdítő italok, és egyéb kedvezőtlen anyagokat is tartalmazó Cola.

 Még egy fontos tudnivaló a hidegen fogyasztott ételekről: Csak kevesen tudják, hogy a húsételek vagy a zsírban sült ételek (végül is, mindenfajta étel) hidegen való fogyasztása, mennyire károsan hatnak az érfalakra. Ez a veszélyforrás, még azokra is vonatkozik, akik vigyáznak a koleszterin szintjük emelkedésre.

 Mi is történik a hidegen fogyasztott ételekkel a szervezetben? A zsiradék egy része nem ürül ki a szervezetből, hanem rátapad az erek falára, idővel megkeményedik, és visszafordíthatatlan kárt okoz. A saját egészségünk érdekében, legalább annyit tegyünk meg, hogy a hidegen fogyasztott zsíros étel után (jobb, ha  minden hidegen fogyasztott étel után), igyunk meleg teát, vagy legalább langyos vizet. Az okos kínaiak, étkezés után, forró teát isznak.
 
Ha a magad egészségével nem törődsz, legalább törődj a családodéval!

 

  Kép

 

 MIKRÓHULLÁMÚ SÜTŐ ÉS A MŰANYAG KÁROS HATÁSA

 

 Nem a mikróhullámú sütő jelent veszélyt a használójára, hanem a műanyag edény. A mikróhullámú sütőbe, melegítés vagy más egyéb célból, soha ne tegyünk ételt műanyag edénybe, és ne is fedjük le műanyag fedővel. Használjunk: üveg, kerámia vagy porcelánedényt, fedőnek pedig papírtörölközőt.

 
Miért is? Walter Reed Army Medikal Center kutatócsoport szerint, a hő hatása, a műanyag edényből DIOXIN mérgező anyagot vált ki, amely megtámadja a sejteket, és rákos betegséget is kiválthat.
 
Egy műanyag pohár vagy üveg 50 000 év múlva bomlik el teljesen. 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Kozma-Kozma, 2014.07.25 19:14)

Minden igaz, ami a vizzel kapcsolatban itt le van írva. Ezt saját tapasztalatomból tudom. Most nem érek rá, de ide többször visszajövök.

Víz és a hideg hús fogyasztása

(A honlap szerkesztője, 2011.05.04 12:19)

Kedves ZYLO

A weboldalalaim szerkesztésénél igyekszem, minél rövidebben fogalmazni, és csak a lényeget közre adni, mert tudom, az olvasók nem kedvelik a hosszú szöveget, átsiklanak rajta és mennek tovább. Tehát röviden: Igen, amióta a földön élet van, azóta a víz csodaszer, csak éppen nem olyan értelemben, ahogy azt a kedves látogató megjegyezte. Valóban, a víz önmagában nem gyógyer, de segít a szervezetnek, az egyébb káros hatásokat kivédeni. A hideg hús, illetve a hideg zsír fogyasztása pedig nem tévedés, nem ámítás. Természetesen itt sem az optimálisan normál fogyasztóknak szól az intelem, jóllehet ők is jobban járnak, ha betartják. Nem kell elfelejteni, a középkor után, már sorjáznak a szervi bajok panaszai.

Hmmm

(ZYLO, 2011.05.04 11:09)

Nem ártott volna pontosan megnevezni azokat a tanulmányokat, amelyek a vizet ilyen csodaszernek állítják be. Enélkül a dolog "biztos, mert a szomszéd néni mondta" szinten van. A hideg hús fogyasztásával kapcsolatos rész szerintem biztosan tévedés - mire a gyomorban megemésztjük a táplálékot és a tápanyagok felszívódnak a vérbe, régen testhőmérsékletű lesz minden.

Re: Hmmm

(A honlap szerkesztője, 2011.05.04 11:40)

Kedves Béla

Nem a mikró sütő használatát intrikáltam meg, csupán arra hívtam fel a kedves látogatók figyelmét, hogy a mikróban használt műanyag edények károsak a szervezetre. Aki vállalja a kockázatot, ám tegye!

mikró+

(Béla, 2011.04.12 23:18)

valamint a mikrózott kajában kb. még 5 percig fellelhetők afféle kósza mikrohullámok amiket (ha azonnal meg is esszük a kaját) a szervezetünk vezet el.